In onze nieuwe rubriek 'Docent aan het woord', laten we bewegingsonderwijzers uit het werkveld aan het woord. Wat drijft hen om wel of niet te werken met digitale hulpmiddelen? Hoe staat het ervoor met de expertise van onze collega's? Lijkt het je ook leuk om op deze pagina te komen, let us know ;)!


Jos Remmers

 

Welke opleiding heb je genoten (en wanneer) of ben je op dit moment mee bezig? ALO amsterdam 76/80

 

Op welke school werk je (of loop je stage) of welke andere functie heb je en binnen welk soort onderwijs valt dit? (HBO/MBO/VO etc.) Erfgooiers College

 

Wat vind je van de LO app? Benoem hierbij tips en tops (zodat wij het evt. kunnen meenemen in onze volgende update). Erg interessant. Duidelijk.

 

Gebruik jij digitale hulpmiddelen in jouw lessen? Waarom wel/niet? Vertel ook wat je gebruikt, hoelang en waarom je het gebruikt en hoe je ermee in aanraking bent gekomen. Zeker, ik gebruik een iPad, MacBook, telefoon dit al verschillende jaren voor de LO lessen. Ook hebben we als sectie een scholing gehad via de LO app.

 

In hoeverre zijn digitale hulpmiddelen volgens jou nodig om gedifferentieerd en gepersonaliseerd leren in de les beter uit te kunnen voeren? Leg uit. Het is vooral makkelijker dan met papier werken en interessanter voor leerlingen, die leven in de digitale wereld.

 

Welke apps/programma's gebruik je veel in jouw lessen? Waarom juist die? LO app, al veel ervaring mee. En YouTube, daar kun je bijna alles vinden.

 

Hoe zie jij de ideale gymzaal voor je? Denk hierbij aan de inrichting van de zaal, gebruik van digitale hulpmiddelen (vast of mobiel) etc. Flexibele maten mogelijk. Lijnen op de vloer op afroep. Elke ruimte een digitaal scherm.

 

Hoe zie je ons vak voor je als we praten over de toekomst? Bijvoorbeeld over 5, 10 en 25 jaar? Komt dit overeen met de vorige vraag? LO buiten school, meer als buitenschoolse activiteit. Zelfde ruimte als boven zou dan helemaal ideaal zijn.

Lars Thurkow

 

Welke opleiding heb je genoten (en wanneer) of ben je op dit moment mee bezig?ALO Amsterdam (heden)

 

Op welke school werk je (of loop je stage) of welke andere functie heb je en binnen welk soort onderwijs valt dit? (HBO/MBO/VO etc.) PO (stage), eind van het jaar VO er bij

 

Wat vind je van de LO app? Benoem hierbij tips en tops (zodat wij het evt. kunnen meenemen in onze volgende update). Ik vind hem top! Je kan er ideen uit halen, je krijgt vernieuwingen beter mee en blijft up to date! Ik heb de nieuwste versie nog niet gebruikt maar wellicht een mogelijkheid tot sparren met andere gebruikers?

 

Gebruik jij digitale hulpmiddelen in jouw lessen? Waarom wel/niet? Vertel ook wat je gebruikt, hoelang en waarom je het gebruikt en hoe je ermee in aanraking bent gekomen. Prima verbetering voor je lessen, kan er genoeg oefeningen of spellen uithalen. Kunnen nog wel wat meer activiteiten bij bij elk onderdeel.

 

In hoeverre zijn digitale hulpmiddelen volgens jou nodig om gedifferentieerd en gepersonaliseerd leren in de les beter uit te kunnen voeren? Leg uit. Voornamelijk voor het VO kan je meer uit je lessen halen. Binnen het PO zou je hier ook meer uit kunnen halen, mits de programma’s/apps hiervoor geoptimaliseerd zijn aan de bewegingsniveau’s per groep.

 

Welke apps/programma's gebruik je veel in jouw lessen? Waarom juist die? LO app, en veelal spelwebsites, omdat dit me ook weer andere activiteiten aanbied binnen een leerlijn.

 

Hoe zie jij de ideale gymzaal voor je? Denk hierbij aan de inrichting van de zaal, gebruik van digitale hulpmiddelen (vast of mobiel) etc. Veel toestellen die uitschuifbaar zijn, belijning aangepast aan de leerlijnen ipv aan de sporten die in een zaal worden gespeeld.

 

Hoe zie je ons vak voor je als we praten over de toekomst? Bijvoorbeeld over 5, 10 en 25 jaar? Komt dit overeen met de vorige vraag? Noodzakelijk om kinderen in de huidige samenleving actiever in bewegingsactiviteiten te betrekken en ze wat mee te geven wat ze buiten school ook kunnen doen. De vraag komt goed overeen met de vorige, omdat een andere inrichting van je gymzaal noodzakelijk is.Lauri Luijken

 

Welke opleiding heb je genoten (en wanneer) of ben je op dit moment mee bezig?Alo Nijmegen Han

 

Op welke school werk je (of loop je stage) of welke andere functie heb je en binnen welk soort onderwijs valt dit? (HBO/MBO/VO etc.) Op dit moment niks maar heb gewerkt voor de SVS Zeist VO

 

Wat vind je van de LO app? Benoem hierbij tips en tops (zodat wij het evt. kunnen meenemen in onze volgende update). Ik vind hem top! Je kan er ideen uit halen, je krijgt vernieuwingen beter mee en blijft up to date! Ik heb de nieuwste versie nog niet gebruikt maar wellicht een mogelijkheid tot sparren met andere gebruikers?

 

Gebruik jij digitale hulpmiddelen in jouw lessen? Waarom wel/niet? Vertel ook wat je gebruikt, hoelang en waarom je het gebruikt en hoe je ermee in aanraking bent gekomen. Ja een Digibord om dingen uit te leggen en een iPad om te filmen en terug te kijken!

 

In hoeverre zijn digitale hulpmiddelen volgens jou nodig om gedifferentieerd en gepersonaliseerd leren in de les beter uit te kunnen voeren? Leg uit. Het hoort bij de huidige maatschappij, kinderen en jongeren vinden het leuk en het ondersteund je als docent

 

Welke apps/programma's gebruik je veel in jouw lessen? Waarom juist die? Filmpjes op YouTube, de LO app of programma's op video's vertraagd af te spelen

 

Hoe zie jij de ideale gymzaal voor je? Denk hierbij aan de inrichting van de zaal, gebruik van digitale hulpmiddelen (vast of mobiel) etc. Een vloer waarbij lijnen zichtbaar en onzichtbaar kunnen worden, elektrische hulpmiddelen zodat je niet veel hoeft te verslepen, een DigiBoard en beamer en camera's in de zaal.

 

Hoe zie je ons vak voor je als we praten over de toekomst? Bijvoorbeeld over 5, 10 en 25 jaar? Komt dit overeen met de vorige vraag? Ja, dit komt overeen met de vorige vraag. Ook denk ik dat niet allemaal gymzalen dan vierkant zijn maar wellicht ronder qua vorm.

Poul Boelaars

 

Welke opleiding heb je genoten (en wanneer) of ben je op dit moment mee bezig? HALO 1984 klaar

 

Op welke school werk je (of loop je stage) of welke andere functie heb je en binnen welk soort onderwijs valt dit (HBO/MBO/VO etc.)?

VO Lentiz Reviuslyceum

 

Wat vind je van de LO app? Benoem hierbij tips en tops (zodat wij het evt. kunnen meenemen in onze volgende update)? Ik kijk er te weinig op. Wellicht omdat ik geen push berichten krijg als er iets leuks/nieuws verschijnt.

 

Gebruik jij digitale hulpmiddelen in jouw lessen? Waarom wel/niet? Vertel ook wat je gebruikt, hoelang en waarom je het gebruikt en hoe je ermee in aanraking bent gekomen. Digitaal (s)portfolio. Leerlingen hebben allemaal een iPad.

 

In hoeverre zijn digitale hulpmiddelen volgens jou nodig om gedifferentieerd en gepersonaliseerd leren in de les beter uit te kunnen voeren? Leg uit. Verrijking, maar kostbaar.

 

Welke apps/programma's gebruik je veel in jouw lessen? Waarom juist die? MGL, vanwege de goede video's.

 

Hoe zie jij de ideale gymzaal voor je? Denk hierbij aan de inrichting van de zaal, gebruik van digitale hulpmiddelen (vast of mobiel) etc. Goede wifi, ruime afmeting, beeldscherm aan de wand. Goede luchtbehandeling. Ruime docentenruimte erbijj voor overleg en gesprekken. Voldoende opbergruimte.

 

Hoe zie je ons vak voor je als we praten over de toekomst? Bijvoorbeeld over 5, 10 en 25 jaar? Komt dit overeen met de vorige vraag? Minder absolute prestatiegericht, maar werken naar de mogelijkheden en interesses v.d. leerlingen.